Linkuri accesibilitate

Vaccinarea reduce la jumătate pericolul de a suferi pe termen lung de urmările Covid-19


Persoanele care sunt complet vaccinate și care contractă noul coronavirus au aproximativ 50% mai puține șanse de a suferi, după boală, de consecințele de lungă durată ale bolii, în comparație cu cele nevaccinate, potrivit ultimelor cercetări. Cercetarea, publicată pe 1 septembrie în revista de specialitate Lancet, a confirmat, de asemenea, că persoanele complet vaccinate care se infectează sunt semnificativ mai puțin susceptibile să fie spitalizate sau să sufere de simptome severe.

„Am constatat că pericolul de a avea simptome timp de 28 de zile sau mai mult după infecția post-vaccinare a fost aproximativ înjumătățit prin administrarea a două doze de vaccin", au spus cercetătorii de la King's College din Londra.

Majoritatea oamenilor se refac complet după infecțiile cu COVID-19, și asta în câteva săptămâni. Unii au însă așa-numitul COVID lung care poate dura săptămâni sau chiar luni. Simptomele de COVID includ oboseala, dificultăți de respirație, dificultăți de gândire, tuse, dureri în piept, pierderea gustului sau a mirosului și dureri de cap.

Vaccinarea reduce „ de opt până la zece ori riscul de apariție a simptomelor și cam la jumătate riscul de a suferi pe termen lung de simptomele de Covid” au precizat cercetătorii de la King's College.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG