Linkuri accesibilitate

Vaccinul Pfizer/BioNTech este eficient și împotriva noii tulpini de coronavirus


Compania Pfizer a anunțat că testele sale relevă că vaccinul pe care l-a dezvoltat cu firma germană BioNTech este eficient și împotriva variantei de coronavirus, depistată pentru prima dată în Marea Britanie. Rezultatele testelor de laborator nu au fost încă studiate și de experți independenți.

Germania a trecut de 30 de mii de noi infecții pe zi cu coronavirus, efect al sărbătorilor de iarnă care tocmai s-au încheiat. Între timp, guvernul federal și liderii landurilor au decis prelungirea măsurilor severe de securitate sanitară cel puțin până la sfârșitul lunii ianuarie și o reducere drastică a contactelor sociale și a mobilității. Germania a trecut de 1 milion 800 de mii de contaminări. Joi s-au înregistrat și peste 1.100 de decese legate de Covid-19, ridicând totalul la aproape 39 de mii.

În Statele Unite, pentru a doua zi consecutiv s-au înregistrat peste 4 mii de decese legate de Covid-19, iar autoritățile încearcă să accelereze campania de vaccinare care înaintează greu. Până acum au fost vaccinați aproape 6 milioane de oameni, ceea ce înseamnă să s-au utilizat mai puțin de o treime din cele 21 de milioane de doze de vaccin de care dispun Statele Unite.

Tot joi s-au raportat pese 270 de mii de noi infectări. Creșterea aproape exponențială a cazurilor se explică printr-o organizarea ineficientă a campaniei de vaccinare, combinat cu apariția noii tulpini de coronavirus, care este mult mai agresivă.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG