Linkuri accesibilitate

Vaccinurile anti COVID-19 sînt testate împotriva variantei mutante a virusului


Imagine generic
Imagine generic

Producătorii occidentali de medicamente inclusiv companiile BioNTech și Moderna depun eforturi pentru a-și testa vaccinurile anti COVID-19 împotriva unei variante mutante a coronavirusului, care a fost depistată în Marea Britanie și care se răspândește mai rapid, relatează Reuters.

Ugur Sahin, directorul executiv al firmei germane BioNTech, a spus că este nevoie de două săptămâni pentru a se vedea dacă vaccinul elaborat în ultimul an împreună cu firma americană Pfizer este eficient și împotriva noii tulpini de COVID-19.

Firma americană Moderna a declarat televiziunii CNN că efectuează și ea teste, așteptându-se ca imunitatea creată de vaccinul său să apere și împotriva versiunii noi de COVID-19. Se estimează că versiunea mutantă a coronavirusului numită

B.1.1.7 se poate răspândi cu 70% mai repede și poate constitui o amenințare mai mare pentru copii. Depistarea ei în Marea Britanie a cauzat haos și panică, ducând la un val de interdicții de călătorie anunțate de Uniunea Europeană și alte țări.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG