Linkuri accesibilitate

Krasnoselski: „armata transnistreană” nu e în stare de alertă


Liderul administrației transnistrene, Vadim Krasnoselski

Liderul administrației transnistrene, Vadim Krasnoselski, a dezmințit într-un mesaj pe Telegram, „informațiile apărute în spațiul public potrivit cărora forțele armate transnistrene au fost puse în stare de alertă militară”.

„Vreau să-i liniștesc atât pe locuitorii Transnistriei, cât și pe cei din alte state: decizii de acest fel nu au fost adoptate de conducerea republicii moldovenești transnistrene. Armata funcționează în regim standard, unitățile militare sunt la locul lor permanent de dislocare”, a scris Vadim Krasnoselski. Acesta a solicitat din nou locuitorilor regiunii să se documenteze doar din surse oficiale. „În Transnistria este o atmosferă pașnică și stabilă și noi continuăm să acordăm asistență celor care ne-au cerut ajutorul”, spune Krasnoselski cu referire la refugiații din Ucraina care au ajun în regiunea transnistreană.

Este al patrulea mesaj al lui Krasnoselski de la începutul agresiunii ruse împotriva Ucrainei, pe 24 februarie, in care acesta dă asigurări că regiunea transnistreană nu planifică acțiuni militare împotriva vecinilor.

În regiunea separatistă a Republicii Moldova Rusia are dislocat un contingent de 1500 de militari ruși, compus în mare parte din localnici cu cetățenie rusă, iar administrația de la Tiraspol are și o armată proprie cu un număr necunoscut de militari și rezerviști.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG