Linkuri accesibilitate

Vaticanul marchează Paștele cu ușile închise și cu servicii divine transmise online


Mesa de Paște în Bazilica Sf. Petru din Vatican
Mesa de Paște în Bazilica Sf. Petru din Vatican

Sărbătorile de duminica de Paște au loc astăzi în lumea occidentală. La Roma, Papa Francisc și-a anulat mesa tradițională de duminica de Paște în Piața Sf. Petru, eveniment care, de obicei, umple forumul Vaticanului cu o capacitate de 100 de mii de oameni. În mesajul suveranului Pontif de sâmbătă seară, din Noaptea Învierii, Papa Francisc a vorbit despre a nu lăsa frica să pună stăpânire pe oameni, în aceste vremuri ale pandemiei, și despre speranță. Speranța divină.

Astăzi mesajul Papei Francis Urbi et Orbi a fost de unitate și de recunoștință pentru personalul medical care se luptă cu molima. El a cerut ridicarea sancțiunilor economice împotriva unor țări, pentru a putea lupta cu aceasta pandemie. În aceste vremuri, a spus Papa Francis, solidaritatea trebuie să fie valoarea esențială a Uniunii Europene. De asemenea, Papa Francis a cerut încetarea tuturor conflictelor militare din lume, printre care cel din Siria, Yemen, din estul Ucrainei, din Africa... El a vorbit despre nevoia găsirii unei soluții pentru refugiații din Europa.

Autoritățile italiene au cerut credincioșilor să folosească servicii video pentru sărbătorile lor de Paște, avertizând că virusul COVID-19 ar putea fi răspândit de către cei care încalcă blocajele și regulile de distanțare socială pentru a participa la adunări religioase publice aglomerate.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG