Linkuri accesibilitate

Veaceslav Platon susține că Vladimir Plahotniuc s-ar afla sub protecția serviciilor secrete turcești


Vladimir Plahotniuc într-un interviu oferit agenției Reuters. 7 noiembrie 2016
Vladimir Plahotniuc într-un interviu oferit agenției Reuters. 7 noiembrie 2016

Fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, se află, la moment, sub protecția serviciilor secrete turcești, susține omul de afaceri Veaceslav Platon, într-o declarație făcută pentru portalul Unimedia. Procuratura Generală anunțase anterior că autoritățile competente ale Turciei au comunicat că Plahotniuc nu s-ar mai afla în Turcia. Veaceslav Platon susține, potrivit sursei citate, că fostul lider PD s-ar afla în continuare pe teritoriul Turciei și că ar fi păzit de serviciile secrete turcești. Controversatul om de afaceri susține că Vlad Plahotniuc nu și-ar fi schimbat numele. La 16 noiembrie, la cererea Procuraturii Republicii Moldova din 29 septembrie 2020 de extrădare a fostului lider PDM, Vladimir Plahotniuc, autoritățile Turciei au comunicat că acesta nu se mai află pe teritoriul țării, scrie Unimedia.

Potrivit informațiilor oficiale, oferite prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Turcia a anunțat Procuratura Generală că Vladimir Plahotniuc a părăsit Turcia la data de 4 octombrie 2020.

La 19 noiembrie, Procuratura Anticorupție a reușit să aplice sechestru pe mijloace financiare în sumă de 11.313.795 lei, deținute de compania de pază a lui Vlad Plahotniuc, SRL „ARGUS-S” în una dintre băncile comerciale din țară, și care urmau a fi transferate către conturile unei companii nerezidente din Turcia, al cărei beneficiar efectiv ar fi Plahotniuc.

Pe 18 mai 2020, Procuratura a emis o ordonanță de punere sub învinuire a fostului lider PD, acuzat de comiterea infracțiunilor de „creare și conducere a unei organizații criminale”, „escrocherie” și „spălare de bani în proporții deosebit de mari”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG