Linkuri accesibilitate

Venirea lui 2021 e celebrată în condiții de izolare


Lumea se pregătește să se de despartă de un an 2020 sumbru și să salute Anul Nou 2021 în timp ce speranța că vacinările vor trasa o cale de ieșire din pandemia COVID-19 e umbrită de o recrudescență, a noilor infectări și de temerile legate de apariția unei noi variante, mai contagioasă a virsului.

Ajunul Anului Nou acum un an a marcat data când Organizația Mondială a Sănătății a fost informată pentru prima oară că o boală misterioasă asemănătoare pneumoniei a fost detectată la Wuhan, China, boală ce curînd după aceea s-a dovedit a fi COVID-19. „Din acel moment pandemia COVID-19 a luat atît de multe vieți și a perturbat familii, comunități și economii, dar a generat și cea mai rapidă și atocuprinzătoare ripostă din istorie la o urgență medicală globală”, a declarat șeful Organizației Mondiale a Sănătății Tedros Adhanom Ghebreyesus, în mesajul său de Anul Nou.

Venirea lui 2021 e celebrată aproape în toată lumea în condiții mai mult sau mai puțin stricte de izolare, pentru a evita creșterea numărului de infectări, și în contextul apariției unei noi variante, mai contagioasă, a virsului, care s-a răspîndit deja în cîteva zeci de țări, inclusiv cel mai recent în Statele Unite și India. În 31 decembrie, autoritățile chineze au autorizat condiționat utilizarea unui vaccin anti-COVID-19 produs de fabrica de stat Sinopharm.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG