Linkuri accesibilitate

Veronika Nikulșina, membră a Pussy Riot, a părăsit Rusia după ce a fost eliberată din arest


Veronika Nikulșina. Berlin, 18 septembrie 2018

Veronika Nikulșina, membră a grupului Pussy Riot, a părăsit Rusia după ce a fost eliberată din arest în urma celei de-a doua arestări în mai puțin de o lună.

Nikulșina a declarat pentru televiziunea Dojd că a plecat din cauza persecuțiilor la care este supus grupul și a arestărilor sale repetate. Activista a mai spus și că a părăsit Rusia imediat după eliberarea ieri, din închisoare și că a avut impresia că mașina în care se afla în drum spre aeroport a fost urmărită.

Ea a adăugat că nu a emigrat și intenționează să se întoarcă în Rusia, posibil după alegerile legislative din septembrie.

Nikulșina a fost condamnat la 15 zile de detenție pe 3 iulie pentru nerespectarea ordinelor unui ofițer de poliție. Ea a fost eliberată din arest după o altă condamnare de 15 zile, pe 2 iulie.

Grupul Pussy Riot a devenit popular în 2012, când cinci membre ale grupului au făcut ceea ce ele au numit „o rugăciune punk” în Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova pentru a protesta împotriva legăturilor dintre Biserica Ortodoxă Rusă și premierul de atunci Vladimir Putin.

Alte două membre ale grupului Maria Aliokina și Nadejda Tolokonnikova au fost condamnate pentru „huliganism motivat de ura religioasă” și condamnate la doi ani într-o colonie penală. Cele două activiste au fost aproape de a-și termina sentințele atunci când au fost amnistiate în decembrie 2013.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG