Linkuri accesibilitate

Veteranii de război și participanții la lichidarea avariei de la Cernobîl vor primi alocații majorate


Începând cu 1 octombrie, alocațiile lunare pentru veteranii de război și pentru participanții la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl vor fi majorate. Guvernul a avizat proiectul de lege cu privire la protecția socială suplimentară a unor categorii de populație, înaintate de deputații Partidului Acțiune și Solidaritate, informează agenția IPN.

Astfel, de la 1 octombrie, vor fi majorate cu 550 de lei pe lună alocațiile pentru persoanele cu dizabilități de pe urma acțiunilor de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova și a persoanelor care au fost încadrate în grad de dizabilitate în urma participării la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl, cât și celor care au dizabilități de pe urma celui de-al Doilea Război Mondial.

De majorare, cu 250 de lei, vor beneficia veteranii care au luptat pentru integritatea Republicii Moldova, care au luptat în Afganistan, cât și soții supraviețuitori. Tot cu 250 de lei vor crește și alocațiile pentru persoanele reabilitate și victimele reabilitate ale represiunilor politice din perioada 1917-1990.

Beneficiari sunt peste 30 de mii de oameni. Costul total al proiectului este de 36 de milioane de lei pentru acest an.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG