Linkuri accesibilitate

Kamala Harris și Mark Zuckerberg interziși de Rusia pentru „narațiune rusofobă”


Vicepreședinta SUA, Kamala Harris

La 21 aprilie, Ministerul rus de Externe a extins interdicția de intrare pe teritoriul Rusiei impusă oficialilor americani pentru a-i include pe vicepreședintele american Kamala Harris, pe directorul general al Meta, Mark Zuckerberg, și pe alți 27 de americani proeminenți.

Ministerul a declarat că această măsură este un răspuns la „sancțiunile anti-rusești tot mai ample” impuse de Statele Unite. Oficialii de la Moscova spun că cei vizați au modelat „narațiunea rusofobă" care predomină în dezbaterea publică din SUA.

Alături de Harris și Zuckerberg, sancțiunile îi vizează și pe secretarul adjunct al apărării Kathleen Hicks, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, prezentatorul de televiziune George Stephanopoulos, editorialistul Washington Post David Ignatius, editorul site-ului de știri Meduza Kevin Rothrock și purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

Ministerul rus de externe a precizat că acestora „li se interzice intrarea în Federația Rusă pe o perioadă nedeterminată”. Price a declarat în cadrul unei ședințe de informare că nu este „nimic mai puțin decât o laudă faptul că am câștigat mânia unui guvern care își minte propriul popor, își brutalizează vecinii și caută să creeze o lume în care libertatea și libertatea sunt puse pe fugă și, dacă ar fi după ei, s-ar stinge”. Restricții similare au fost impuse pentru 61 de cetățeni canadieni, acuzați în mod similar de a fi vârful de lance al politicilor „rusofobe".

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG