Linkuri accesibilitate

Vicepremierul pentru reintegrare, Oleg Serebrian, va discuta joi cu negociatorul din partea Tiraspolului


Oleg Serebrian, noul vicepremier pentru reintegrare

Vicepremierul pentru reintegrare, Oleg Serebrian, va avea joi o videoconferință cu negociatorul din partea Tiraspolului, în contextul exercițiilor militare cu participarea Grupului Operativ al Trupelor Tusești (GOTR) care au loc zilele trecute în regiunea transnistreană.

Miercuri, Serebrian a avut o întrevedere cu ambasadorul rus la Chișinău, Oleg Vasnețov, cu care a discutat despre reglementarea transistreană.

Potrivit premierului, Natalia Gavrilița, citată de IPN, R. Moldova pledează pentru reluarea activității grupurilor de lucru care nu s-au întâlnit de mai mult timp și pentru rezolvarea problemelor tehnice care apar. „Evident că suntem îngrijorați de situația în regiune. În același timp, chemăm din nou la maturitate, înțelegere și înțelepciune și pledăm pentru pace și stabilitate în regiunea noastră”, a spus Gavrilița.

Chișinăul nu a avut mai mult de trei luni un vicepremier pentru reintegrare care este și negociator-șef în relația cu Tiraspolul, fapt speculat de regimul separatist. Reprezentații Tiraspolului au acuzat puterea de la Chișinău că ar refuza dialogul și ar bloca toate procesele de negocieri, alegații respinse de partea moldoveană.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG