Linkuri accesibilitate

Vicepremierul pentru Reintegrare, Vladislav Kulminski, și-a depus demisia


Vladislav Kulminski

Vicepremierul pentru Reintegrare, Vladislav Kulminski, principalul negociator al Chișinăului în reglementarea transnistreană, și-a depus demisia, vineri, invocând „motive personale”. Informația a fost confirmată de Biroul politici de reintegrare.

Într-o declarație pentru agenția Infotag, Vladislav Kulminski spune că „evenimentele recente din familie cer prezenta mea fizica practic non-stop, ceea ce nu-mi mai permite sa mă dedic în continuare pe deplin sarcinilor care se cuvin funcției deținute”. Kulminski spune că în perioada scurtă cât a deținut funcția a contribuit la „asigurarea stabilității” pe segmentele de care era responsabil „în timpuri deloc ușoare” pentru Republica Moldova. „Ii mulțumesc doamnei Prim-ministru, doamnei Președinte și întregii echipe pentru încredere”, a declarat Kulminski.

Vladislav Kulminski a fost numit în funcția de viceprim-ministru pentru reintegrare în guvernul Nataliei Gavrilița pe 6 august. Anterior, a activat în cadrul structurilor ONU de reglementare a conflictelor, dar și în cadrul societății civile, fiind unul dintre fondatorii Institutului pentru Inițiative Strategice.

Kulminski, alături de vicepremierul Andrei Spînu, a participat la recentele negocieri cu oficialitățile ruse în disputa asupra prețului și livrării gazelor naturale către Republica Moldova.

Joi, Parlamentul de la Chişinău a creat o comisie specială pentru monitorizarea și controlul parlamentar asupra politicilor de reintegrare a Republicii Moldova. Guvernul a fost obligat să ceară aviz consultativ comisiei conduse de Mihai Popșoi (PAS) în toate politicile și deciziile ce țin de reintegrarea țării.

NATO pentru R. Moldova: „sperietoare” și partener
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:36:39 0:00

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG