Linkuri accesibilitate

Victor Gaiciuc între RM şi Elveţia


Elveția din Hâncești
Victor Gaiciuc între RM şi Elveţia
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:03 0:00
Link directMinistrul Apărării Victor Gaiciuc, într-un interviu acordat Europei Libere, şi-a dezvăluit visul cel mare: “Ideea mea e ca noi să trăim ca în Elveția sau poate și mai bine, ideea mea e că mai devreme sau mai târziu noi vom fi recunoscuți ca un stat neutru la nivel international”.
Ehhh, frumos vis, dar imposibil de realizat, după părerea mea. Chiar crede domnul Gaiciuc că toată lumea ne va recunoaşte ca stat neutru şi, imediat după asta, Rusia îşi va retrage armata? Chiar crede asta ministrul? OK, să admitem că asta se întîmplă. Şi ce vom avea ulterior? Creşterea năucitoare a nivelului de viaţă şi transformarea rapidă a RM-ului într-o Elveţie? Să fim serioşi!

La o adică, stimaţi ascultători, dacă moldovenii ar fi putut, ar fi făcut un soi de Elveţie în 28 de ani, chiar şi cu armata rusă alături. Cine te împiedică să faci o Elveţie la Teleneşti sau Hînceşti? Nu cred că absenţa statutului de ţară neutră şi nici armata rusă din stînga Nistrului. Te împedică incapacitatea cronică de a face ceva pentru ţara asta.

Senzaţia mea e că domnul Gaiciuc nu înţelege bine ce se întîmplă ani de zile aici. Păi, chiar nu se vede că aici e fieful corupţiei, mişmaşului şi sărăciei? Despre ce Elveţie poate fi vorba dacă nu ne putem învăţa separa gunoaiele? În Elveţia există pensii de 1500 de lei? În Elveţia există asemenea politicieni hulpavi şi ipocriţi ca în RM? Nu vreau să vorbesc prea mult despre asta.

Nu va fi aici nici o Elveţie. Sunt poveşti de adormit copiii. Cine vrea o Elveţie n-are decît să plece în Elveţia.

XS
SM
MD
LG