Linkuri accesibilitate

Viitorul lider al Australiei promite politici mai verzi și mai puțin conflictuale


Liderul Partidului Laburist din Australia, Anthony Albanese, le vorbește suporterilor la Sydney, după câștigarea alegerilor, 22 mai 2022.

Viitorul premier al Australiei, Anthony Albanese, care a câștigat alegerile din 21 mai, a promis că va reface relațiile țării sale cu lumea și-i va schimba imaginea de oponentă a măsurilor de combatere a schimbărilor climatice.

Victorios după un deceniu de guvernare conservatoare neîntreruptă în Australia, politicianul laburist vrea să formeze rapid un guvern înaintea unui summit regional cheie, care va avea loc la Tokyo.

El a anunțat o eră a unei politici mai echitabile, mai verzi și mai puțin conflictuale a țării sale.

În vârstă de 59 de ani, Albanese a spus că alegerile de sâmbătă au fost un „moment măreț” în viața sa, dar a insistat că vrea să fie și „un moment măreț pentru țară”.

„Vreau să schimb țara”, a spus Albanese, în timp ce se mai afla încă în așteptarea rezultatelor finale, pentru a vedea dacă partidul său laburist poate forma singur guvernul, sau va avea nevoie de ajutor din partea independenților, care insistă asupra unor politici verzi.

Sub conducere conservatoare, Australia, care este unul dintre cei mai mari exportatori de gaze și cărbune din lume, și-a făcut o imagine de oponentă a măsurilor contra schimbării climei, zădărnicind înțelegeri globale.

Dar Albanese a spus că lumea ar trebui să se aștepte acum la o schimbare.

El și câțiva miniștrii cheie urmează să fie învestiți în funcție luni, așa încât să poată participa la un summit cu liderii japonez, indian și american al așa numitului grup Quad, la Tokyo.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG