Linkuri accesibilitate

Viorel Morari susține ca Veaceslav Platon ar fi arhitectul „laundromatului rusesc”


Viorel Morari, șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție
Viorel Morari, șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție

Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, afirmă că, deși nu dispune de pază de stat, așa cum este în cazul procurorului general, Alexandr Stoianoglo, sau al lui Veaceslav Platon, și chiar și cu riscul continuării persecutării sale și a persoanelor apropiate, va continua să lupte cu deficiențele care apar în activitatea procuraturii. Referindu-se la Veaceslav Platon, Morari a declarat că a devenit un trend ca persoane asupra căror planează anumite suspiciuni să vorbească în locul procuraturii, informează agenția IPN.

Viorel Morari a declarat într-o conferință de presa că Veaceslav Platon a vorbit despre implicarea lui în anumite evenimente din viața socială, însă aceste declarații ar fi „aberatii” Viorel Morari a mai spus că Platon a difuzat o scrisoare adresată Delegației Uniunii Europene la Chișinău privind investigația „laundromatului”. Viorel Morari susține ca Veaceslav Platon ar fi fost arhitectul acestei scheme de fraudare.

Viorel Morari s-a referit și la conferința de presă a procurorului general din 1 decembrie, spunând că Alexandr Stoianoglo a operat doar cu informații distorsionate. Potrivit lui, actuala conducere a PG este incompetentă în a efectua investigația în dosarul furtului miliardului, iar procurorul general minte când spune că nu pornește dosare la comandă sau că nu exercită imixtiune. Potrivit lui, există erori inacceptabile și acest lucru este valabil și în cauzele penale care i-au fost intentate, inclusiv în cazul rudelor sale.

Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție l-a acuzat pe procurorul general că nici până astăzi nu s-a clarificat de ce Interpolul nu a acceptat darea în căutare internațională a lui Vlad Plahotniuc.

Potrivit IPN după declarațiile lui Viorel Morari, Procuratura Generală a venit cu o reacție, în care menționează că „libertatea de exprimare este un drept fundamental, care nu poate fi îngrădit nici inculpaților, inclusiv lui Veaceslav Platon și Viorel Morari”. Instituția mai precizează că va continua să depună eforturi pentru investigarea dosarelor în care cei doi figurează, respectându-le, concomitent, toate drepturile procesuale.

XS
SM
MD
LG