Linkuri accesibilitate

Vizită-surpriză a lui Volodimir Zelenski în orașul Nikolaev din sudul Ucrainei


În prim-plan: președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky (stânga) și șeful Administrației militare regionale din Nikolaev, Vitali Kim (dreapta). Nikolaev, 18 iunie 2022

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a vizitat orașul Nikolaev din sudul țării, afectat de război, pentru a patra oară de la invazia rusă, în timpul unei călătorii de lucru în regiune, a anunțat biroul său într-un comunicat din 18 iunie, fără a preciza când a avut loc vizita.

„Președintele a inspectat clădirea administrației regionale de stat din Nikolaev, care a fost distrusă în urma unui atac cu rachete al forțelor rusești”, se arată în comunicat. A fost o călătorie excepțională în afara Kievului pentru Zelenski. Nikolaev a deținut apărarea sudului Ucrainei, deoarece se află pe drumul spre portul strategic cheie Odesa, de la Marea Neagră.

Vizita lui Zelenski are loc la o zi după ce un atac rusesc a ucis două persoane și a rănit 20 de persoane în Nikolaev, vizat în mod regulat de forțele rusești de la începutul invaziei lor la 24 februarie. Zelenski a participat, de asemenea, la o întâlnire cu oficialii locali în ceea ce părea a fi un subsol subteran, în cadrul căreia a înmânat premii pentru bravură.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG