Linkuri accesibilitate

Vizită-surpriză a președintei Camerei Reprezentanților din SUA la Kiev


Președinta Camerei Reprezentanților din Statele Unite, Nancy Pelosi, și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, 1 mai 2022

Președinta Camerei Reprezentanților din Statele Unite, Nancy Pelosi, a efectuat o vizită-surpriză la Kiev unde s-a întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski și cu alți oficiali.

Zelenski a postat online, pe 1 mai, înregistrări video de la vizita neanunțată din 30 aprilie.

„Vă vizităm pentru a vă mulțumi pentru lupta voastră pentru libertate”, i-a spus Pelosi lui Zelenski. „Ne aflăm la o frontieră a libertății, iar lupta dumneavoastră este pentru toată lumea. Ne angajăm să vă fim alături până când lupta se va încheia”. Pelosi a sosit în capitala ucraineană cu o delegație din care au făcut parte membrii Camerei Reprezentanților Jason Crow, Jim McGovern și Adam Schiff.

Vizita lor se petrece în contextul în care Statele Unite și alte țări își intensifică ajutorul militar și alte forme de sprijin pentru Ucraina. Pelosi a spus că delegația „a transmis mesajul că un sprijin american suplimentar este pe drum”.

Președintele american Joe Biden a cerut săptămâna trecută Congresului să aprobe un pachet de ajutor de 33 de miliarde de dolari pentru Ucraina. Între timp, ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba s-a aflat la Beijing pe 1 mai pentru a cere Chinei să ofere garanții de securitate ca parte a oricărui viitor acord de pace între Ucraina și Rusia.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG