Linkuri accesibilitate

Vlad Filat califică comentariile politicienilor legate de eliberarea sa drept „acte de presiune și de ingerință în actul justiției”


Vlad Filat, conferință de presă după eliberare
Vlad Filat, conferință de presă după eliberare

Fostul premier Vlad Filat a criticat, într-un comunicat remis din numele său de echipa sa de avocați, faptul că mai mulți politicieni din R. Moldova și-au exprimat opinii legate de eliberarea sa din închisoare înainte de termen. Pentru Vlad Filat aceste opinii ar fi de fapt, „acte evidente de presiune publică și de ingerință în actul justiției”.

Afirmațiile domnului Filat îi vizează pe lidera PAS, Maia Sandu, și pe liderul PPDA, Andrei Năstase. „Venim în mod repetat cu un apel către politicieni, pentru ca aceștia să dea dovadă de corectitudine, să nu urmărească obținerea de capital politic pe seama domnului Vlad Filat, să facă o distincție clară între dreptul la libera exprimare și incompatibilitatea acesteia cu prejudicierea intereselor legale ale persoanei, să înceteze presiunile publice și încercările de a influența justiția”, se mai arată în comunicatul de presă remis în numele fostului premier de avocații săi și citat de site-urile de știri moldovenești.

Arestat în octombrie 2015 și condamnat la nouă ani de închisoare pentru corupere pasivă și trafic de influență, Vlad Filat a obținut mai întâi reducerea termenului cu 709 zile din cauza condițiilor de detenție proaste constatate de CEDO și a fost eliberat pe baza altei norme din legislația moldoveană care prevede această posibilitate la ispășirea a 2/3 din termenul de detenție.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG