Linkuri accesibilitate

Vladimir Putin a promulgat legea care elimină limita de vârstă a rușilor apți de război


Parada militară de Ziua Victoriei, Piața Roșie, Moscova, 9 mai 2022.

Președintele rus Vladimir Putin a promulgat un amendament legislativ care elimină limita de vârstă a rușilor apți de război și a străinilor angajați cu contract în armata rusă, relatează agenția TASS, citată de CNN. Până acum, cetățenii ruși cu vârste între 18 și 40 de ani și străinii între 18 și 30 de ani puteau să se înroleze în armata Rusiei.

Amendamentul a fost inițiat de șeful Comisiei pentru apărare din Duma de Stat Andrei Kartapolov și de adjunctul său Andrei Krasov. Potrivit agenției TASS, cei doi demnitari ruși cred că abolirea limitei de vârstă va face posibilă atragerea în rândurile armatei a specialiștilor în domenii cum ar fi asistența medicală, inginerie și comunicații.

În expunerea de motive a acestui proiect legislativ se spune că la folosirea armelor de înaltă precizie este nevoie de specialiști despre care se presupune care au dobândit experiență la 40-45 de ani.

Amendamentul survine pe fondul serioaselor pierderi de personal pe care Rusia le-a suferit în Ucraina, unde Moscova duce ceea ce numește eufemistic o „operațiune militară specială”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG