Linkuri accesibilitate

Vladimir Putin: Kremlinul așteaptă „sfârșitul confruntării politice interne” pentru a-l felicita pe Joe Biden


Președintele rus Vladimir Putin a declarat că nu există niciun motiv ascuns în decizia sa de a nu-l felicita pe președintele ales al Statelor Unite Joe Biden, insistând că Kremlinul așteaptă doar „sfârșitul confruntării politice interne”.

Comentariile lui Putin, făcute într-un interviu difuzat la televiziunea de stat, din 22 noiembrie, se adaugă la comentariile anterioare de la Kremlin, care a ridicat întrebări în privința motivului pentru care Putin nu și-a transmis felicitările, atunci când mulți lideri europeni și din lume le-au transmis deja.

În precedentele alegeri americane, Vladimir Putin a fost printre primii lideri mondiali care l-au felicitat pe Donald Trump, făcând o declarație la mai puțin de 12 ore după ce adversara lui, democrata Hillary Clinton, și-a recunoscut înfrângerea.

Joe Biden a fost declarat câștigătorul neoficial al alegerilor din SUA, pe baza votului popular și a numărului de voturi ale Colegiului Electoral.

Colegiul Electoral se întrunește pe 14 decembrie, când va declara în mod oficial câștigătorul scrutinului, conform prevederilor Constituției americane. Inaugurarea la Casa Albă este programată pentru 21 ianuarie.

În interviul TV, în care Putin a repetat comentariile anterioare ale purtătorului său de cuvânt Dmitri Peskov, liderul de la Kremlin a sugerat că nu este potrivit să-l felicite pe Biden.

„Vreau să vă asigur: nu există niciun motiv ascuns: că ne place cineva sau că ne displace cineva”, a spus el citat de agențiile de știri. „Așteptăm doar sfârșitul procesului politic intern din Statele Unite”, a afirmat liderul de la Kremlin.

Potrivit lui Putin, faptul că nu și-a transmis felicitările președintelui ales nu schimbă în nici un fel relațiile Statele Unite și Rusia, deoarece relațiile sunt deja „stricate”.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG