Linkuri accesibilitate

Volodimir Zelenski a mers din nou pe linia frontului, în sudul Ucrainei


Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în timpul vizitei la pozițiile militare din Robotine, în regiunea Zaporijia, 4 februarie 2024
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în timpul vizitei la pozițiile militare din Robotine, în regiunea Zaporijia, 4 februarie 2024

Volodimir Zelenski a vizitat duminică militarii ucraineni din satul Robotine, aflat pe linia de front din sudul Ucrainei. Satul a fost eliberat de forțele ucrainene vara trecută.

„Regiunea Zaporijia. Robotine. Locația brigăzii 65 mecanizate. Am vorbit cu apărătorii, le-am mulțumit și le-am înmânat distincțiile de stat. Este o onoare să fiu aici astăzi”, a spus președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Președintele ucrainean a postat pe Facebook o înregistrare în care apare în uniformă, mergând la întâlnirea cu soldații într-o cameră întunecată, care părea a fi undeva la subsol.

„Am marea onoare de a fi aici astăzi pentru a vă recompensa, pentru că aveți pe umeri o misiune dificilă și decisivă de a respinge inamicul și de a câștiga acest război”, le-a spus Zelenski militarilor ucraineni.

„Vă doresc victoria, vreau să vă răsplătesc și vreau să faceți totul pentru a obține această victorie mai repede”, a adăugat el.

În cei aproape doi ani de la invazia pe scară largă a Rusiei împotriva țării sale, Zelenski a fost de câteva ori pe linia frontului. Ultima vizită făcută public a fost pe 3 octombrie 2023, în apropiere de Kupiansk (regiunea Harkov) și Liman (regiunea Donețk).

„Toți oamenii sănătoși la cap din lume înțeleg că aveți cea mai dificilă misiune și toți ucrainenii sunt mândri de voi”, a mai spus Zelenski duminică.

Robotine a fost recucerit de la forțele ruse în august anul trecut, în urma unui asalt condus de Brigada 65, pe care Kievul l-a descris ca fiind un succes major în contraofensiva sa împotriva forțelor ruse.

Dar de atunci, micul sat a fost supus unui atac neîncetat din partea forțelor ruse și este unul dintre principalele puncte fierbinți de pe frontul de sud.

Articol preluat de la Europa Liberă România.
XS
SM
MD
LG