Linkuri accesibilitate

Volodimir Zelenski le-a cerut liderilor europeni să rupă legăturile comerciale cu Rusia


Volodimir Zelenski, Kiev, 21 martie 2022.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, le-a cerut liderilor europeni să rupă toate legăturile comerciale cu Rusia, pe fondul avertismentelor de la Kremlin că noi sancțiuni ar putea „lovi pe toată lumea”, relatează AFP.

„Vă rog să nu sponsorizați armele Rusiei. Fără euro pentru ocupanți. Închideți toate porturile. Nu le exportați bunurile voastre. Renunțati la resursele lor energetice. Forțați Rusia să se retragă din Ucraina”, a spus Zelenski într-un nou mesaj video.

Pentru moment, Germania este una din țările UE care se opune unei sistări totale a importurilor de gaze și petrol din Rusia, deși a renunțat deja la controversatul gazoduct Nord Stream 2. Luni, un purtător de cuvânt al Germaniei a reafirmat că întreruperea totală a importului de petrol rusesc este imposibilă în acest moment. Pe de altă parte, ministrul german al economiei a început deja să caute surse alternative de țiței în Orientul Mijlociu.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a avertizat că un embargo european asupra petrolului „va avea consecințe foarte grave pentru piața mondială a energiei” și „un impact negativ serios asupra echilibrului energetic din Europa.”

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG