Linkuri accesibilitate

Președinta Comisiei Europene recunoaște că s-au făcut greșeli în strategia de vaccinare anti Covid-19


Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen vorbind în Parlamentul Europea despre strategia de vaccinare UE, Bruxelles, 10 februarie 2021.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a recunoscut miercuri că s-au făcut greşeli în strategia de achiziționare și vaccinare a Uniunii Europene, dar a apărat ideea de bază ca UE să acționeze ca un bloc în negocierile cu firmele producătoare de vaccinuri anti Covid-19. Vorbind pentru prima dată în Parlamentul European de la lansarea campaniei de vaccinare în UE pe 27 decembrie, von der Leyen a recunoscut că s-a „întârziat prea mult cu aprobările", „poate am fost prea siguri că ceea ce am comandat va veni cu adevărat la timp", „am subestimat dificultatea legată de producţia în masă. Într-un fel, ştiinţa a surclasat industria", a spus Von der Leyen.

Șefa Comisiei Europene a declarat că până acum au fost livrate 26 de milioane de doze de vaccin anti Covid-19 și s-a declarat convinsă că până la sfârșitul verii, 70% din populația adultă a UE va fi vaccinată.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG