Linkuri accesibilitate

În diaspora, moldovenii vor putea vota și cu pașaportul expirat, la orice secție


Moldova - elctions, alegeri 2021 colaj 1

Cetățenii moldoveni cu drept de vot, aflați peste hotare, vor putea vota la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie chiar dacă au pașaportul expirat. De asemenea, ei pot vita cu buletinul de identitate cu fișa de însoțire, doar în curs de valabilitate, sau cu livretul de marinar, transmite IPN.

În Ghidul alegătorului, elaborat de Comisia Electorală Centrală, se precizează că cetățenii moldoveni care vor vota în afara țării pe 11 iulie o pot face la orice secție de votare deschisă în străinătate, indiferent de statutul aflării lor pe teritoriul statului respectiv.

În țară, alegătorii vor putea vota în baza buletinului de identitate cu fișa de însoțire; a buletinului de identitate provizoriu cu mențiunea privind domiciliul sau cu legitimația de serviciu pentru militarii în termen.

În ziua scrutinului, secțiile de votare sunt deschise între orele 7.00 și 21.00. În cazul în care la secția de votare s-a format rând, biroul electoral poate decide prelungirea termenului votării, cu cel mult două ore.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG