Linkuri accesibilitate

WhatsApp și Snapchat, amendate pentru că nu au stocat datele utilizatorilor în Rusia


Un tribunal rus a amendat aplicațiile de socializare WhatsApp și Snapchat pentru presupusa nerespectare a obligației de a stoca datele utilizate local pe teritoriul rusesc.

Instanța a declarat pe 28 iulie că, în urma hotărârii, a amendat WhatsApp, deținută de Meta Platforms Inc, cu 18 milioane de ruble, adică aproximativ 300.000 de dolari, și Snapchat cu 1 milion de ruble.

Companiile nu au comentat imediat decizia, dar în ultimele luni, instanțele rusești au amendat Google, Facebook, Twitter, Telegram și TikTok din cauza faptului că nu au stocat local datele cu caracter personal, precum și pentru că au refuzat să șteargă conținutul considerat interzis de legislația rusă.

Președintele Vladimir Putin a acuzat platformele de socializare și alte companii de tehnologie cu sediul în străinătate că încalcă legile privind internetul din țară, inclusiv o inițiativă care urmărește să forțeze firmele străine să deschidă birouri în Rusia.

Mulți critici spun că această inițiativă nu are nimic de-a face cu „integritatea internetului" și acuză în schimb autoritățile că încearcă să înăbușe disidența.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG