Linkuri accesibilitate

Zeci de mii de iranieni au participat la funeraliile generalului iranian Qasem Soleimani, ucis într-un atac aerian american


Mulțimea în fața catafalcului lui Qassem Soleimani
Mulțimea în fața catafalcului lui Qassem Soleimani

Zeci de mii de iranieni au participat la procesiuni în onoarea generalului Qasem Soleimani, comandantul forțelor Quds însărcinate cu operațiuni clandestine externe, care a fost ucis săptămâna aceasta, de o dronă americană, în timp ce călătorea în Irak. Procesiunile au avut loc în orașele Ahvaz și Mashhad. Imagini difuzate de televiziunea iraniană de stat înfățișează grupuri de demonstranți în haine și măști negre, scandând și lovindu-se cu pumnul în piept pentru a-l omagia pe Soleimani. Corpul neînsuflețit al generalului va mai fi dus în capitala Teheran, înainte de a fi înmormântat în orașul său natal, Kerman, pe 7 ianuarie. Iranul a avertizat Statele Unite cu „riposte severe”. Președintele american Donald Trump a spus, la rândul său, că Statele Unite „nu mai doresc amenințări” și că au identificat 52 de obiective iraniene care vor fi lovite „foarte rapid și foarte dur” dacă Iranul atacă ținte americane. În mesajul său pe Twitter, președintele american a spus că, prin asasinarea generalului iranienilor, Statele Unite au „scăpat lumea de liderul lor terorist”, care ar fi ucis mulți oameni, inclusiv protestatari iranieni în timpul recentelor demonstrații contra scumpirii carburanților.

Iran: funerarii de stat pentru generalul Soleimani
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:32 0:00


Președintele american susține că Soleimani s-ar afla în spatele recentului atac la ambasada americană din Bagdad, în care a fost ucis un american, și că „pregătea lovituri adăugătoare în alte locații”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG