Linkuri accesibilitate

Zeci de morți la un parastas, în Ucraina


Pompier pe ruine în satul ucrainean Hroza, din regiunea Kupiansk.
Pompier pe ruine în satul ucrainean Hroza, din regiunea Kupiansk.

Zeci de civili au fost uciși joi de o rachetă într-un magazin alimentar și o cafenea din regiunea estică ucraineană Harkov.

Președintele Zelenski a spus că de vină a fost un atac rusesc.

„Crima brutală a rușilor, lovirea unui magazin obișnuit cu o rachetă, este un atac terorist complet deliberat”, a spus președintele ucrainean Volodimir Zelenski într-o postare pe rețele.

Procuratura Generală a Ucrainei a spus că au murit 49 de oameni. Atacul s-a produs la 1 după-amiază în satul cu doar câteva sute de locuitori Hroza, la 30 km de Kupiansk, oraș de pe linia frontului.

Ministrul de interne Ihor Klimenko a spus că locuitorii satului participau la un parastas la cafenea, în momentul atacului. El a spus că „fiecare familie, fiecare casă” avea un reprezentant la adunare.

„E o tragedie teribilă”, a comentat ministrul.

Președintele Zelenski, care participă la Granada la summitul Comunității Politice Europene, a spus că „teroarea rusească trebuie oprită”.

Moscova nu a comentat de îndată știrea de la Hroza. Rușii neagă în general că ar ataca ținte civile în Ucraina.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG