Linkuri accesibilitate

Zeci de simpatizanți ai Marinei Tauber protestează la sediul CEC


Marina Tauber, candidata Partidului Șor
Marina Tauber, candidata Partidului Șor

Zeci de simpatizanți ai Marinei Tauber, care a câștigat primul tur al alegerilor de primar de la Bălți pe 21 noiembrie au început un protest la sediul Comisiei Electorale în seara de 1 decembrie, în timp ce funcționarii electorali verifică raportul de cheltuieli pentru campanie prezentat de candidata Partidului Șor.

Tauber spune că se teme de excluderea sa din campanie și că CEC ar avea o comandă politică din partea președintei Maia Sandu să găsească încălcări în raportul de cheltuieli. La o săptămână după primul tur de scrutin câștigat de Tauber cu aproape 48% din voturi, ministra de Interne, Ana Revenco, a declarat că poliția a trimis la CEC mai multe sesizări „în materie de corupere a alegătorilor” de către candidata Partidului Șor.

Ceva mai devreme, președinta Sandu a spus, răspunzând unei întrebări din partea jurnaliștilor, că nu comentează rezultatele alegerilor, dar că instituțiile statului trebuie „să facă toate eforturile” pentru a preveni „finanțarea ilegală, netransparentă din bani murdari a campaniilor electorale”. Turul doi de scrutin pentru alegerile de primar la Bălți urmează să aibă loc pe 5 decembrie.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG