Linkuri accesibilitate

Zeci de soldați armeni capturați sau dispăruți după ultimele ciocniri de la granița cu Azerbaidjanul


Zeci de soldați armeni au fost capturați sau sunt dați dispăruți în urma ultimelor ciocniri de la granița cu Azerbaidjanul, au declarat oficialii de la Erevan pe 17 noiembrie.

Între timp, Ministerul Apărării al Azerbaidjanului a anunțat astză de dimineață că șapte dintre soldații săi au fost uciși și alți 10 au fost răniți în luptele de la granița comună , lupte care au izbucnit pe 16 noiembrie. Potrivit unei declarații a Ministerului Apărării din Armenia, 13 soldați armeni au fost capturați de forțele azere și alți 24 de militari armeni au dispărut și soarta lor rămâne necunoscută.

Ambele părți s-au învinuit reciproc pentru declanșarea celui mai recent conflict pe fondul tensiunilor dintre cele două națiuni după războiul lor de șase săptămâni de anul trecut asupra provinciei Nagorno-Karabah. Azerbaidjanul a spus că forțele sale au împiedicat „provocări pe scară largă” din partea forțelor armene în raioanele Kalbacar și Lachin care se învecinează cu Armenia. La rândul său, Armenia a acuzat soldații azeri că au lansat tiruri de artilerie si au folosit blindate de pe pozițiile pe care le controleaza de-a lungul graniței comune. Războiul de anul trecut a luat sfirsit în urma unei medieri a Moscovei, iar Azerbaijanul a capătat controlul asupra regiunii disputate.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG