Linkuri accesibilitate

Zelenski: „Rusia vrea să distrugă fiecare oraş din Donbas”


Președintele Ucrainei, 10 iunie 2022.

În mesajul său cotidian nocturn postat pe Facebook, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat că se pregăteşte o reconstrucție pe scară largă a ţării după război, dar avertizat că luptele grele care se duc în Donbas vor decide „când va veni acest «după»”, şi care vor fi graniţele unde vor fi „stricate" planurile ocupanţilor.

„E timpul acum ca toţi ucrainenii să fie uniți - o naţiune care luptă şi nu lasă ca lumea să nu mai fie atentă la ce se întâmplă pe câmpul de luptă în Ucraina", a spus Zelenski în înregistrarea video postată pe Facebook în noaptea de vineri spre sâmbătă.

El a adăugat că luptele foarte grele continuă în regiunea Donbas, și a spus că „Rusia vrea să distrugă fiecare oraş din Donbas, iar «fiecare» nu este o exagerare. (…) Asta e tot ce poate da Rusia vecinilor săi, Europei şi lumii. Este probabil cel mai rapid exemplu de degradare completă a unui stat - calea pe care statul rus a urmat-o timp de 107 zile", a afirmat Zelenski.

El a mai declarat că trupele ucrainene fac tot ce pot să oprească ofensiva ocupanţilor, cât le permit „armele grele, artileria modernă - tot ce am cerut şi continuăm să le cerem partenerilor noştri”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG