Linkuri accesibilitate

Zelenski îl laudă pe Boris Johnson pentru sprijinul acordat Kievului în timpul războiului


Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski (dreapta), și prim-ministrul britanic demisionar Boris Johnson dezvelesc o placă cu numele lui Johnson pe Aleea Curajului, Kiev, 24 august 2022

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, l-a lăudat pe premierul britanic demisionar Boris Johnson spunând că este un „ prieten adevărat” al Ucrainei și a promis că va menține relații strânse cu noul prim-ministru al țării, care ar trebui să fie numit în câteva zile.

Într-un articol publicat pe 4 septembrie în ziarul The Mail on Sunday, Zelenski afirmă că „la fiecare întâlnire și conversație dintre noi, Boris a avut o singură întrebare foarte bună: Ce altceva? De ce altceva mai aveți nevoie?”. „A devenit cuvântul nostru de ordine, garantând un progres eficient. Credeți-mă, nu mulți politicieni sunt gata să facă acest lucru”, a scris Zelenski.

De asemenea, Zelenski le-a mulțumit ministrului de externe, Liz Truss, și ministrului apărării, Ben Wallace, numindu-i „mari lideri și prieteni ai Ucrainei”.

Partidul Conservator din Marea Britanie și-a încheiat la 2 septembrie alegerile pentru conducerea partidului, Truss având cele mai mari șanse să fie desemnată câștigătoare pentru a-l succeda pe Johnson. Poziția acestuia a fost serios afectată de o serie de scandaluri politice înainte de a pierde un vot de încredere în Parlament. Rezultatul confruntării dintre Truss și fostul ministru de finanțe, Rishi Sunak, va fi anunțat pe 5 septembrie la prânz.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG