Linkuri accesibilitate

Zelenski a vizitat Izium, unul dintre orașele recent recucerite de la Rusia


Președintele Volodimir Zelenski a vizitat Izium, unul dintre cele mai mari orașe recent recucerite de la Rusia de către trupele ucrainene în cadrul unei contraofensive fulgerătoare în partea de est a țării.

Armata ucraineană a declarat că Zelenski și oficiali militari „au luat parte” la o ceremonie de ridicare a drapelului ucrainean deasupra orașului eliberat, care a fost esențial pentru ambițiile Rusiei de a cuceri regiunea Donbas.

Fotografii îl arată pe Zelenski salutând soldații ucraineni care participă la contraofensiva care avansează rapid. El a afirmat că steagul ucrainean „flutură deja în Izium eliberat. Și așa va fi în fiecare oraș și sat ucrainean".

Contraofensiva ucraineană a alungat forțele rusești din sute de orașe și localități din nord-estul țării. Zelenski a acuzat, de asemenea, Rusia că a atacat cu rachete lovind o instalație hidroelectrică din Krivoi Rog.

Trupele rusești au tras opt rachete de croazieră spre Krivoi Rog, a precizat Kirilo Timoșenko, unul dintre consilieri principali ai lui Zelenskiy. Niciun civil nu a fost rănit, iar pagubele provocate sunt în curs de reparare, a spus el.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG