Linkuri accesibilitate

Zelenski: Ar trebui ca tuturor rușilor să li se interzică intrarea în Occident


Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski, Kiev, 8 august 2022.
Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski, Kiev, 8 august 2022.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a sugerat liderilor occidentali să-și închidă țările pentru cetățenii ruși, ca pedeapsă pentru decizia preşedintelui Vladimir Putin de a trimite trupe în Ucraina.

Într-un interviu pentru cotidianul american Washington Post, Zelenski a argumentat că ruşii ar trebui să fie forţaţi „să trăiască în propria lor lume până când îşi vor schimba filosofia".

„Indiferent ce fel de ruşi sunt, să-i faceţi să plece în Rusia", a cerut Zelenski citat de Washington Post. „Ei vor spune: 'Asta nu are nimic de-a face cu noi. Nu poate fi trasă la răspundere întreaga populaţie, nu?'. Ba poate. Populaţia a ales acest guvern şi nu se luptă cu el, nu se ceartă cu el, nu strigă la el", a adăugat Zelenski.

Kremlinul a calificat apelul președintelui ucrainean drept „absurd”, spunând că Europa va trebui să decidă în cele din urmă dacă vrea să plătească facturile pentru „capriciile'' lui Zelenski, a relatat marți Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că nu există nicio şansă ca ruşii să poată fi izolaţi de restul lumii şi s-a întrebat dacă Europa ar trebui să continue să-l susţină pe Zelenski.

„Iraţionalitatea gândirii sale în acest caz a depăşit orice limită", a declarat Peskov într-o teleconferinţă cu jurnaliştii.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG