Linkuri accesibilitate

Volodimir Zelenski: Atacul de la Odesa arată cât de importantă este pentru Ucraina aderarea la UE


Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski (centru), prim-ministrul Denys Șmihal (dreapta) și președintele Parlamentului, Ruslan Ștefanciuk, prezentând declarația comună privind obținerea statutului de membru cu drepturi depline al UE, Kiev, 1 iulie 2022

Atacul de la Odesa, de vineri, arată cât de important este pentru Ucraina să accelereze procesul de aderare la Uniunea Europeană, care nu ar trebui să dureze ani sau chiar decenii, a declarat președintele Volodimir Zelenski.

„Îi îndemn pe toți cei care dețin funcții în guvern să se considere în prima linie a luptei pentru aderare, este pentru binele Ucrainei, pentru binele tău și al meu”, a spus Zelenski după ce semnase, împreună cu premierul Denis Șmihal și președintele Parlamentului, Ruslan Ștefanciuk un pact, un angajament prin care angajează toate structurile statului în procesul de aderare.

Este vorba, în primul rând, de îndeplinirea condițiilor pentru ca Ucraina să poată începe negocierile de aderare, la fel ca și R. Moldova. Ambele au devenit oficial candidate la aderarea pe 23 iunie, după decizia summit-ului Uniunii Europene.

„Trebuie să lucrăm pentru aderarea la UE cu aceeași intensitate și responsabilitate cu care am pregătit candidatura” a mai spus Zelenski.

Recent, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, declara că aderarea la UE este „la îndemâna” Ucrainei, dar a cerut țării să continue reformele anticorupție.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG