Linkuri accesibilitate

Zelenski la Davos: Ucraina are nevoie de mai multe arme, dar și de mai multe sancțiuni contra Rusiei


Volodimir Zelenski adresându-se prin video conferință Formului de la Davos, 23 mari 2022.

Vorbind în deschiderea Forumului Economic Mondial de la Davos, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut mai multe arme dar și mult mai multe sancțiuni împotriva Rusiei, pentru că liderii lumii nu pot permite ca „forța brută să dicteze în viitor”.

În discursul său prin video conferință, Zelenski a spus că sancțiunile pot fi mult înăsprite. El a cerut un embargo total asupra importurilor de petrol din Rusia, scoaterea tuturor băncilor rusești din sistemul financiar global și ruperea oricăror relații comerciale cu Rusia.

Președintele ucrainean a reproșat din nou aliaților occidentali că au tergiversat trimiterea de arme grele Ucrainei, subliniind că zeci de mii de vieți ar fi fost salvate dacă Kiev-ul ar fi primit „100% din armele de care avea nevoie încă din februarie”, când a început războiul.

Zelenki a mai insistat ca toate firmele străine să se retragă din Rusia, pentru a participa în schimb la reconstrucția Ucrainei, devastată de război. Astfel se vor asigura că nu fac profituri cu „sângele” ucrainenilor.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG