Linkuri accesibilitate

Zelenski: „Nu vom accepta un conflict înghețat


Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat că nu va permite transformarea războiului dintre Rusia și Ucraina într-un conflict înghețat.

Vorbind prin videoconferință cu coducerea cotidianului britanic „Wall Street Journal”, Zelenski a precizat: „Nu vom accepta un conflict înghețat. Am venit la președinție când erau în vigoare [acordurile] Minsk-1, Minsk-2, documente care au fost încălcate, deși conțineu înțelegeri scrise. Așa că am avut deja situația unui conflict înghețat.(...) Cu siguranță nu vom accepta un nou document similar”. Zelenki a postat pe ma multe rețele de socializare discuția avută cu Wall Street Journal.

Conflictul din Nagorno-Karabach, enclava armeană din Azerbaidjan, este cel mai vechi conflict înghețat din fostul spațiu sovietic, deși în 2020, confruntările armate au reizbucnit pentru scurt timp. Urmează cel din regiunea transnistreană și din 2008, cele din Georgia cu regiunile separatiste Abhazia și Oseția de sud. Războiul dintre armata ucraineană și milițiile separatiste pro-ruse din estul țării, izbucnit în 2014, nu era considerat un conflict înghețat.

Previous Next

XS
SM
MD
LG