Linkuri accesibilitate

Zelenski: Rusia ar trebui desemnată legal cea mai mare organizație teroristă din lume


Președintele Volodimir Zelenski participă prin videoconferință la o sesiune de lucru G7, Kiev, 17 iunie 2022.

Liderii țărilor din Grupul celor mai industrializate țări ale lumii au calificat drept crimă de război atacul cu rachete rusesc asupra unui centru comercial aglomerat din Ucraina pe 27 iunie.

În a doua zi a reuniunii lor din Germania, liderii Marii Britanii, Canadei, Franței, Germaniei, Italiei, Japoniei și Statelor Unite au dat publicității o declarație oficială în care condamnă atacul rusesc care a ucis cel puțin 15 persoane și a rănit alte 50 la mall-ul din localitatea Kremenciuk.

„Atacurile nediscriminatorii asupra unor civili nevinovați constituie o crimă de război”, se spune în declarația G7.

Ceva mai devreme pe 27 iunie, un alt atac cu rachete rusesc la Lisiceansk a ucis 27 de oameni și a rănit alți 21, a anunțat Serghei Haidai, șeful administrației militare ucrainene din regiunea Luhansk. Lisiceansk este ultimul oraș important controlat de armata ucraineană în regiunea Luhanks.

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski, care s-a adresat luni prin videoconferință summit-ului G7, a spus că Rusia ar trebui desemnată legal cea mai mare organizație teroristă din lume.

Liderii G7 au spus într-o declarație anterioară că vor „continua să ofere sprijin financiar, umanitar, militar și diplomatic, și că vor sta alături de Ucraina cât va fi nevoie”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG