Linkuri accesibilitate

Zelenski: Situația din Donbas este complicată


Explozia unei salve de mortiere lângă șoseaua care duce spre orașul Licisciansk din Donbas, bombardat de armata rusă, 23 mai 2022
Explozia unei salve de mortiere lângă șoseaua care duce spre orașul Licisciansk din Donbas, bombardat de armata rusă, 23 mai 2022

Liderul de la Kiev și-a exprimat speranța că aliații vor da Ucrainei arme, în timp ce forțele ucrainene încearcă să oprească înaintarea în estul țării, cu lupte intense raportate în orașul Severodonețk din regiunea Luhansk.

În mesajul său cotidian nocturn, Volodimir Zelenski a spus sâmbătă că așteaptă „vești bune” săptămâna viitoare despre livărări de armament, fără să dea însă detalii. El a mai declarat că situația din Donbas este complicată, adăugând că apărarea ucraineană rezistă în mai multe puncte, între care Severodonețk și Lisiciansk, ultimele zone importante controlate încă de ucraineni în regiunea Luhansk.

Rușii au continuat asaltul asupra orașului Severodonețk în 28 mai, a raporta Statul Major al armatei ucrainene pe 29 mai, iar artileria rusă bombardează șoseaua Lisiciansk-Bahmut, pe care Rusia trebuie s-o cucerească pentru a încercui total forțele ucrainene. Poliția ucraineană spune că la Lisiciansk au fost înregistrate „distrugeri semnificative”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG