Linkuri accesibilitate

Zelenski: Situația din Harkov, „la fel de îngrozitoare” ca în toate zonele din care s-a retras Rusia


Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a exclus din nou discuțiile cu Rusia pentru a pune capăt războiului Moscovei împotriva țării sale și a declarat că situația din regiunea Harkov, recent eliberată, este „la fel de teribilă” ca și cea lăsată în urmă de trupele rusești după ce s-au retras din orașele Irpin și Bucea, unde au fost descoperite gropi comune.

În cadrul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri online cu membrii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, la 13 octombrie, Zelenski a mai spus că țara sa are doar 10% din ceea ce are nevoie pentru apărarea sa aeriană pentru a respinge atacurile aeriene rusești în timpul unei săptămâni în care rachete și rachete au plouat asupra orașelor de la Lvov, în vest, la Kiev, în centrul Ucrainei, și Harkov, în estul țării. „Astăzi, cu Rusia, nu mai poate exista diplomație așa cum era înainte. Nu poate exista respect pentru conducerea unei țări care ucide, capturează, nu respectă dreptul internațional”, a declarat Zelenskiy.

Rusia a bombardat Ucraina în ultimele zile cu zeci de obuze drone sinucigașe și rachete, lovind mai multe ținte civile. Miniștrii apărării din NATO s-au reunit la Bruxelles pe tema ajutorului pentru apărarea aeriană a Ucrainei, despre care Zelenski a spus că este vital pentru a ajuta la aducerea Rusiei la masa negocierilor.

XS
SM
MD
LG