Într-o seară au cântat cu vaci și oi pe scenă pentru trupa japoneză de balet Karas, a lui Saburo Teshigawara.

Your browser doesn’t support HTML5

Sand

Unul din momentele celei mai intense fericiri este acela când găsești din întîmplare un obiect foarte drag rătăcit acum nici numai știi cîți ani în peisajul veșnic schimbător al locuinței tale.

Un obiect foarte drag, dar de care ai uitat complet, și de aceea nu l-ai mai căutat niciodată.

Am pățit asta zilele trecute, când am găsit între două cărți „Beautiful People Are Evil”, albumul de debut din 1999 al unei trupe din Birmingham numită Sand.

Țin minte că am cumpărat acest disc pe vremea când frecventam asiduu magazinele de discuri din Praga, dar și pe acelea de pe internet - și unul din acestea din urmă aparținea casei de discuri Soul Jazz Records de la Londra, unde Sand și-au lansat, dacă nu mă înșel, trei albume.

Cumpăram în vremea aceea cam 10 discuri pe lună, fapt care l-a făcut la un moment dat pe unul din băieții de la Soul Jazz Records cu care corespondam să mă întrebe dacă nu cumva sînt... un post de radio.

Grupul Sand a fost înființat în 1998, din el fac parte, sau au făcut - n-am reușit să aflu dacă mai sînt împreună sau nu - Tim Wright (voce, claviaturi) Hilary Jeffrey (trombon), John Richards, (bas, contrabas), Neil Griffith (Ghitări) și Rowan Oliver (tobe, percuție).

Una din puținele surse de informație despre trupa asta de pe internet ne spune că e un grup de rock experimental/jazz/muzică electronică.

Eu prefer însă clasificarea făcută de iTunes, care pune la secția gen din dreptul trupei Sand cuvîntul other, adică altceva.

Și e exact așa, când auzi muzica asta prima oară îți dai seama că e cu totul altceva decît ce ai ascultat pînă atunci.

Ar mai trebui să spun că într-o seară au cântat cu vaci și oi pe scenă pentru trupa japoneză de balet Karas a lui Saburo Teshigawara.

O altă colaborare cu Saburo Teshigawara a fost spectacolul „Green”, jucat la Noul Teatru Național dinTokio, în stagiunile 2000, 2002, și prezentat în 2005 la Festivalul Internațional de arte de la Melbourne.

Au cântat pe scena Operei de stat de la Vienna alături de acel guru al muzicii techno vieneze care se numește Patrick Pulsinger, și tot în 2005 au compus o coloană sonoră alternativă pentru filmul „Călăuza” de Andrei tarkovski.

Noi ascultăm acum „Product Crow” de pe „Beautiful People Are Evil”, cu precizarea că în varianta pentru internet a acestui articol ea va fi urmată de piesa „Terminus” pe care, vă asigur, nu vreți să o ratați.

Căutați așadar Dicționarul de sunete rare la Europalibera.org,