Linkuri accesibilitate

Bon Iver - 22, A million


Capătul unui drum în care stilistic vorbind Justin Vernon a parcurs pe rînd folk-ul de tip indie, pop-ul baroc și muzica electronică progresivă.

Bon Iver 2016
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:04:36 0:00

Justin Vernon e un muzician american din Wisconsin care cântă sub numele de Bon Iver. A lansat trei albume, „For Emma, Forever Ago”, în 2008, „Bon Iver”, în 2011, și „22, A million”, în 2016.

Primul e ceea ce se numește a bedroom album, a fost adică înregistrat și produs în dormitorul din casa unde locuiește artistul, în cazul dat cabana tatălui său dintr-o pădure din Wisconsin.

Este opera unui singur om, Justin Vernon a scris, înregistrat și produs toate cântecle în iarna 2007-2008, după ce s-a despărțit de iubita lui, după ce trupa în care cânta s-a destrămat, și după ce a fost țintuit o vreme la pat de boală.

Al doilea album lansat de Justin Vernon sub numele de Bon Iver se numește chiar așa, „Bon Iver”, și e o operă de grup, Vernon împreună cu opt muzicieni angajați cu contract, între care îi amintesc aici pe Colin Stetson la basclarinet și pe Greg Leisz la steel guitar. Albumul a avut un succes comercial considerabil, iar în 2012 a obținut premiul Grammy pentru cel mai bun album de muzică alternativă.

Și așa ajungem la „22, A Million”, din septembrie 2016, care în opinia cronicarilor e cel mai bun album de pînă acum al trupei Bon Iver, între altele și pentră că e capătul unui drum în care stilistic vorbind Justin Vernon a parcurs pe rînd folk-ul de tip indie, pop-ul baroc (frumos nume, nu?) și muzica electronică progresivă.

O ultimă precizare la sfîrșit, numele de Bon Iver este transliterarea în limba engleză a două cuvinte franțuzești, bon hiver, care înseamnă „iarnă bună”, cuvîntul hiver fiind scris intenționat fără litera „haș”, care în franceză e mută”. Noi ascultăm acum piesa „45”.

Previous Next

XS
SM
MD
LG