General Elektriks

Un amestec de sunete funk, boogie-woogie, jazz și trip-hop. Și melancolie.

Your browser doesn’t support HTML5

General Elektriks

Hervé Salters, omul din spatele proiectului muzical cunoscut sub numele de General Elektriks, e un colecționar de instrumente cu clape electrice.

S-a născut la Paris în 1970 la Paris, a început să studieze pianul la 8 ani, la 14 ani avea deja primul sintetizator, și cânta cu trupe de cartier din Paris și Londra, unde s-a mutat cînd avea 13 ani.

La 20 de ani participa deja la concerte ca muzician profesionist, făcea, adică, bani din asta.

A trăit și cântat la Paris, Londra, San Francisco, Sao Paolo și Berlin, unde se s-a stabilit în cele din urmă

La un moment dat a renunțat la sintetizator în favoarea unui pian electric Fender Rhodes.

Într-un interviu pentru blogul ArtistDirect spune că acest intrument „are foarte mult suflet, și poți avea cu el o relație cu adevărat intimă, pentru că trebuie să înveți cum să scoți din el ce are mai bun.”

Fascinat de multitudinea sunetelor pe care le pune la dispoziție clasicul Fender Rhodes, Hervé Salters a început să caute și să colecționeze claviaturi vintage similare, cum ar fi cele numite Clavinet, Wurlitzer, sau vestita org Hammond.

După ce a cântat o vreme în proiecte muzicale ale altora (Femi Kuti, Lyrics Born, DJ Mehdi între alții), Hervé Salters a început să compună el însuși muzică, și așa a apărut proiectul General Elektriks, un amestec de sunete funk, boogie-woogie, jazz și trip-hop.

Și melancolie.