SUA: numărătoarea voturilor continuă în „statele-cheie”

Rezultatul alegerilor prezidențiale din Statele Unite depindea joi de o mână de state unde numărarea voturilor continua, în curse prea strânse pentru a se putea declara un învingător, în vreme ce președintele Donald Trump își continua la rândul lui strategia contestării în instanță a rezultatelor.

Democratul Joe Biden se afla joi înaintea lui Trump, după ce devenise miercuri învingătorul foarte probabil în statele Michigan și Wisconsin.

### Vezi și... ### Ce se întâmplă în statele din SUA care continuă numărătoarea?

Văzându-și avantajul micșorându-se în mai multe state disputate, președintele Trump, care a atacat mereu în campanie integritatea sistemului electoral american, a lansat noi acuzații de fraudă, fără dovezi, cerând și renumărarea voturilor în cel puțin un stat. În Michigan, o judecătoare a respins joi plângerea lui Trump, care ceruse oprirea numărării voturilor în statul din zona Marilor Lacuri.

Experții juridici spun că asemenea demersuri ale taberei lui Trump nu vor afecta rezultatele oficiale finale ale alegerilor, dar vor tergiversa confirmarea rezultatelor finale.

Între timp, au continuat să vină cifre noi din Arizona, Georgia, Pennsylvania și Nevada, state în care balanța se poate înclina în favoarea oricăruia din cei doi candidați.

Echipa de campanie a lui Biden a spus joi către prânz că ar conta pe 254 de electori, față de 214, ai lui Trump. Biden însuși a declarat că rămâne încrezător că va câștiga și a apărat integritatea sistemului electoral de criticile rivalului său.

Rezultatele votului prezidențial, în timp real.

Your browser doesn’t support HTML5

Alegeri SUA: Votul prin corespondență