Funcţii deţinute:
- viceprimarul oraşului Orhei: 7 iulie 2015 – prezent
- pretor interimar al sectorului Râşcani: februarie 2007-octombrie 2007
- consilier municipal: mai 2003 – iunie 2011
Candidata Partidului lui Ilan Shor este profesoară de geografie, originară din regiunea Irkutsk, Rusia. Ziarul „Timpul” a scris că ar proveni dintr-o familie de deportaţi. A venit în Moldova împreună cu familia în 1955, iar din 1968 până în 2007 a lucrat la aceeași şcoală rusească numărul 14 din Chişinău (astăzi Liceul „Natalia Gheorghiu” din sectorul Râşcani). Din anii ’80 ai secolului trecut până în 2007 s-a aflat la conducerea aceste instituții.
A fost consilieră în Consiliul municipal Chişinău două mandate consecutive din partea Partidului Comuniştilor. S-a remarcat mai ales prin atitudinea critică față de deciziile de a majora tarifele la transportul public şi de a închide şcolile cu puţini copii, îndeosebi cele cu predare în limba rusă. Până a ajunge în tabăra fostului şef al Băncii de Economii, Ilan Shor, a trecut pe la Partidul Socialiştilor, unde a fost un timp scurt asistent de deputat.
Acţiuni la banca falimentară Unibank
Din declarațiile de venit depuse anual rezultă că ar trăi din salariu de bugetar şi pensie şi că ar deţine un apartament de 58 de metri pătraţi şi un lot de 7 ari. Cu toate acestea, în 2013 a devenit acţionar la Unibank, una dintre băncile lichidate urmare a fraudei bancare. Potrivit „Ziarului de Gardă”, Apostolova a cumpărat 4,75% acţiuni cu sute de mii de euro bani împrumutați de la off-shore-uri britanice, folosind conturi în banca letonă ABLV Bank. Ea ar fi beneficiat şi de credite neperformante.
„Afacerea” cu acţiunile de la Unibank unele instituţii media au pus-o pe seama relaţiei de prieteniei cu familia lui Shor. Ilan Shor a absolvit școala condusă de Regina Apostolova. Potrivit „Ziarului de gardă”, pretendenta formaţiunii lui Shor a primit cele mai multe donaţii de la fondatorii unor companii ce activează la Aeroportul Chişinău, inclusiv de la reţeaua duty-free gestionată de Shor.
Apostolova promite că are să facă curat în oraş, o să asfalteze arterele principale, are să amenajeze locuri de joacă pentru copii şi spaţiile verzi și că va construi un pod rutier care să degajeze traficul în zona Tutun CTC. De asemenea, magazinele şi farmaciile sociale ale lui Shor ar urma să-i ajute pe pensionari, deopotrivă cu alocaţii mai mari oferite de municipalitate persoanelor de vârsta a treia. În plus, Partidul lui Shor promite ajutoare mai mari din partea primăriei capitalei pentru femeile care nasc, locuinţe la preţuri accesibile familiilor tinere şi îmbunătățirea şi diversificarea alimentaţiei copiilor în grădiniţe. Banii necesari tuturor proiectelor ar urma să vină din economisirea fondurilor publice actuale şi din investiții străine, mai spune candidata formațiunii lui Shor.
Asociaţia Promo-LEX a constatat că reprezentanta lui Shor a admis cheltuieli nedeclarate.
Unii analişti văd în promovarea magazinelor şi a farmaciilor sociale drept acțiune de corupere a alegătorilor, motiv ce a stat la baza scoaterii din cursa electorală pentru prezidențialele din 2016 a Innei Popenco, colega sa de partid.