Dincolo de știri | Adunarea Europeană – preludiu pentru un referendum și ce a câștigat Șor în Găgăuzia în afară de fotoliul de bașcan

Analiștii Nicolae Negri și Igor Boțan și jurnalista Cristina Popușoi, 25 mai 2023

Adunarea „Moldova Europeană” ar putea fi un prim pas pentru un referendum privind introducerea în Constituție a obiectivului de integrare europeană, după un miting la care au venit circa 80 de mii de cetățeni, inclusiv mulți dintre cei care au participat la primele adunări pentru renașterea națională.

Cine va trage sforile la Comrat și interesele cui le va reprezenta, de facto, viitorul bașcan Evghenia Guțul de la Partidul Șor? Și...ce se va întâmpla cu acei câțiva politicieni moldoveni care se vor regăsi în lista de sancțiuni a Uniunii Europene pentru că destabilizează R. Moldova?

Your browser doesn’t support HTML5

Adunarea Europeană – preludiu pentru un referendum și ce a câștigat Șor în Găgăuzia în afară de fotoliul de bașcan

Temele noului episod, difuzat pe 26 mai:

  • La Chișinău, Adunarea Națională „Moldova Europeană” a cerut consfințirea în Constituție a obiectivului de integrare europeană și aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană până în 2030.
  • Autonomia găgăuză va fi condusă de un reprezentant al Partidului Șor, după o campanie electorală și un scrutin marcat de acuzații de corupere a alegătorilor.
  • Politicieni moldoveni, dar și un om de afaceri rus se vor regăsi într-o viitoare listă europeană de sancțiuni pentru acțiuni de destabilizare a Republicii Moldova, potrivit unui document consultat de Europa Liberă.
### Vezi și... ### Pe cine vrea să sancționeze UE pentru destabilizarea Republicii Moldova

Un episod nou al podcastului „Dincolo de Știri” este înregistrat în fiecare joi, la prânz, și este difuzat în fiecare vineri.

Podcastul este publicat pe site-ul Europei Libere, pe Apple Podcasts, Google Podcasts, pe Spotify și pe YouTube.

Pentru a nu rata niciun episod, abonați-vă!