Dincolo de știri | Coliziunea din justiție

Jurnalista Europei Libere Cristina Popușoi și analiștii Nicolae Negru și Igor Boțan.

Situație neclară în justiție după ce Curtea Supremă de Justiție a cerut reevaluare a 21 de candidați la funcțiile de membri în CSM și CSP. Ce haine ar putea îmbrăca fostul partid Șor ca să ocolească legile și să participe la alegerile din 5 noiembrie? Rând pe rând, Guvernul denunță acorduri din CSI.

Your browser doesn’t support HTML5

Coliziunea din justiție

Temele noului episod, difuzat pe 4 august:

  • Răsturnare de situație în justiție. Curtea Supremă de Justiție anulează masiv deciziile luate de comisia pre-vetting, astfel că mai mulți pretendenți la funcțiile de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii și Consiliului Superior al Procurorilor urmează a fi reevaluați.
  • Procurorul Anticorupție Veronica Dragalin și-a anunțat rezultatele la un an de la începerea mandatului, pe fundalul unor decizii legislative despre delimitarea atribuțiilor Procuraturii Anticorupție și Centrului Național Anticorupție.
Te-ar putea interesa și: Veronica Dragalin, sceptică în privința vetting-ului procurorilor: „Fiecare dintre noi va avea opțiunea să-și dea demisia”
  • Parlamentul interzice prin lege fruntașilor Partidului Șor să participe la alegeri pentru o perioadă de cinci ani, și nu de trei, cum se intenționa inițial.
  • Guvernul de la Chișinău continuă să denunțe mai multe acorduri semnate în cadrul Comunității Statelor Independente.


Un episod nou al podcastului „Dincolo de Știri” este înregistrat în fiecare joi, la prânz, și este difuzat în fiecare vineri.

Podcastul este publicat pe site-ul Europei Libere, pe Apple Podcasts, Google Podcasts, pe Spotify și pe YouTube.

Pentru a nu rata niciun episod, abonați-vă!