Maia Sandu, la un an de război: „Suntem alături de poporul ucrainean în lupta lor pentru o viață liberă și demnă”

Maia Sandu, în timpul vizitei în Ucraina. Kiev, 27 iunie 2022

Președinta Maia Sandu a transmis un mesaj, în contextul marcării unui an de război în Ucraina, în care reafirmă solidaritatea Republicii Moldova cu poporul ucrainean.

„Suntem alături de poporul ucrainean în lupta lor pentru o viață liberă și demnă. Ucrainenii vor pace. Moldovenii vor pace. Toată lumea care are ceva sfânt și oameni dragi vrea pace. Puterea noastră vine din dragoste și unitate. Să avem grijă unii de alții, să avem grijă de țară, să fim solidari cu ucrainenii care luptă pentru viața lor și pentru libertatea întregului continent”, a afirmat Maia Sandu.

Șefa statului a mai declarat că „Ucraina va învinge”, iar „Moldova va trăi în pace, alături de Ucraina victorioasă, în familia țărilor europene, libere”.

Și liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, a venit cu un mesaj, la un an de la invazia Rusiei în Ucraina: „A fost un an de durere, tristețe, credință și unitate. Iar acesta este un an al invincibilității noastre. Știm că acesta va fi anul victoriei noastre!”

Pe 24 februarie 2022, Federația Rusă a atacat Ucraina, în urma ordinului președintelui rus, Vladimir Putin. Datele Oficiului ONU pentru Drepturile Omului arată că, într-un an, peste 8.000 de civili și-au pierdut viața în Ucraina, iar autoritățile de la Kiev au înregistrat peste 70.000 de crime de război.

### Vezi și... ### Interviu | Marko Șevcenko: „Dacă la Kremlin va rămâne același regim, este puțin probabil ca războiul să înceteze”