Marina Tauber rămâne în penitenciar. Judecătorii au prelungit arestul cu 20 de zile

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, i-au prelungit cu încă 20 de zile, mandatul de arest în Penitenciarul nr. 13 deputatei Partidului Șor Marina Tauber, la solicitarea procurorilor.

Marina Tauber a fost escortată la ședința de judecată, care s-a desfășurat cu ușile închise și a durat câteva ore, timp în care membri și simpatizanți ai Partidului Șor au protestat în fața instanței, cerând eliberarea ei din penitenciar.

„Nu mă miră această decizie. Judecătoarea nu a rezistat presiunilor politice directe din partea Maiei Sandu, domnului Sergiu Litvinenco, Mustață ș.a.m.d. Este o decizie așteptată”, a declarat Tauber după ședință. Ea se declară nevinovată și că dosarul e o comandă politică a guvernării PAS.

Avocații Marinei Tauber au anunțat că vor contesta în Apel decizia de prelungire a arestului pe care au calificat-o drept „neîntemeiată și abuzivă”.

Vicepreședinta Partidului Șor, Marina Tauber, a fost lipsită de imunitate parlamentară și reținută pe 21 iulie, iar pe 23 iulie a fost plasată în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău. Ea este acuzată de falsificarea raportului financiar al Partidului Șor și de acceptarea cu bună știință a finanțării formațiunii de către un grup criminal organizat.

Potrivit Ziarului de Gardă, miercuri, 7 septembrie, Judecătoria Chișinău cu sediul Ciocana a prelungit cu 30 de zile și arestul preventiv în Penitenciarul nr.13 pe numele contabilei Partidului Șor, Olga Romanova, care este cercetată în același dosar.

### Vezi și... ### Trei persoane, reținute după perchezițiile în dosarul finanțării ilegale a Partidului Șor