Membra CSP care a depunctat un candidat la funcția de procuror general și-a dat demisia 

Pe 29 februarie, Olesea Vîrlan a explicat că a acordat din greșeală o notă mică unui candidat, și anume procurorului general interimar, Ion Muntean.

O membră a Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), Olesea Vîrlan, și-a dat demisia după ce l-a depunctat „din greșeală” pe unul dintre candidații la funcția de procuror general, provocând anularea concursului. Decizia ei a fost anunțată la ședința CSP din 4 martie. 

Cererea de demisie a Olesei Vîrlan a fost examinată în lipsa ei. Președintele CSP, Dumitru Obadă, a explicat că, potrivit legii, consiliul poate doar lua act de cererea ei.

„Apreciez această decizie a doamnei Vîrlan. Este o dovadă de responsabilitate, maturitate și de asumare”, a spus Obadă.

El a mai declarat că anularea concursului pentru funcția de procuror general „ar trebui să devină o lecție”.

Pe 28 februarie, CSP a anulat rezultatele propriului concurs pentru funcția de procuror general, la mai puțin de o săptămână după ce îl desemnase învingător pe procurorul Octavian Iachimovschi.

Președintele CSP, Dumitru Obadă, a spus atunci că rezultatele au fost anulate pentru că s-a constatat o eroare în felul în care au fost adunate notele pentru cei patru candidați.

Pe 29 februarie, Olesea Vîrlan a explicat că a acordat din greșeală o notă mică unui candidat, și anume procurorului general interimar, Ion Muntean. Conform borderoului publicat de CSP, Vîrlan i-a pus nota 3,5, dar în realitate ar fi vrut să-i ofere 8,5. Dacă ar fi făcut așa, Muntean ar fi câștigat concursul.

Pe 1 martie, șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a declarat că a început un proces penal în legătură cu anularea rezultatelor concursului pentru funcția de procuror.

### Vezi și... ### O membră a CSP își face „mea culpa” după anularea rezultatelor în concursul pentru funcția de procuror general