Pe agendă | Un avertisment al Kievului pentru Tiraspol și cum se reface turismul după restricțiile pandemice

Încasările din activitatea turistică în ianuarie - septembrie 2023 le-au depășit de 1,6 ori pe cele înregistrate în aceeași perioadă a anului 2019, ultimul înainte de pandemie. Imagine de la cetatea Soroca, una din destinațiile turistice importante din R. Moldova.

În acest episod, aflați cu ce mesaj a venit la Chișinău emisarul ucrainean responsabil de reglementarea transnistreană și cum încearcă pensiunile moldovene să atragă turiști.

Your browser doesn’t support HTML5

Un avertisment al Kievului pentru Tiraspol și cum se reface turismul după restricțiile pandemice

Un oficial de la Kiev a avertizat administrația separatistă de la Tiraspol să nu se implice în războiul dus de Rusia în Ucraina, afirmând că asemenea tentative ar avea loc. Ambasadorul cu misiuni speciale al Ucrainei, responsabil de dosarul transnistrean, Păun Rohovei, a făcut declarația la Chișinău, luni, la un briefing comun cu vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian. La rândul său, vicepremierul moldovean a spus că a discutat cu Păun Rohovei despre situația referitoare la dosarul transnistrean pe care a numit-o drept „complicată și în permanentă schimbare”.

Alte teme ale ediției din 29 ianuarie:

  • Turismul începe să-și revină în întreaga lume după restricțiile de călătorie din timpul pandemiei. Pe plan mondial, turismul a ajuns la 88% din nivelul de dinaintea pandemiei, iar în Uniunea Europeană acesta a depășit nivelurile pre-pandemice. În Republica Moldova, ramura turismului urmează tendințele din țările europene.
  • Săptămână politică din SUA a fost marcată de decizia Curții Internaționale de Justiție cu privire la Israel și Gaza, dar și de alegerile primare republicane din New Hampshire, câștigate de fostul președinte Donald Trump, care-și consolidează poziția de favorit spre nominalizarea partidului său pentru alegerile prezidențiale de anul acesta.

Pe Agendă este un produs audio al Europei Libere. Cu un episod de patru ori pe săptămână, aduce 30 de minute de informație verificată și bine-pusă în context, cu moderatori experimentați, reporteri îndrăzneți și oaspeți de prestigiu. Pe Agendă sunt subiecte pe care alții în Moldova fie le rezolvă prea iute, fie le ignoră, fie le coafează ca să placă cuiva. Noi nu avem datorii, nu jucăm după rating și avem un singur obiectiv: adevărul.

Pe Agendă se difuzează atât sub formă de podcast pe moldova.europalibera.org, pe Apple Podcasts, Google Podcasts și Spotify, cât și ca produs de radio pentru stații afiliate din Moldova, inclusiv Jurnal FM și Eco FM.